25% تخفیف

گزیده تاریخ هنر مشرق زمین

گزیده تاریخ هنر مشرق زمین مجموعاً در ده فصل مدوّن شده است و بیشتر بر تاریخ هنرهایی مثل نقاشی، مجسمه‌سازی و معماری تمرکز دارد، گرچه به اقتضای بحث به عرصه‌های دیگری نظیر ادبیات، صنایع دستی، موسیقی و … نیز گریزی زده شده است. فصل اول در مورد پیدایش هنر در ادوار پیش از تاریخ است که فاقد منابع مکتوب بوده‌اند. در فصل دوم با آغاز شکل‌گیری تمدن‌ها و ظهور تدریجی دوران تاریخی (عصر پیدایش نوشتار) همراه می‌شویم که گرچه در تعیین تقدݨّم و تأخر آن‌ها اختلاف نظرهایی وجود دارد اما به طور معمول بین‌النهرین (میان‌رودان) به عنوان خاستگاه اولین جوامع دارای نظام‌های نوشتاری پذیرفته شده و همین بهانه‌ای بود که این کتاب نیز بررسی تمدن‌های باستانی را از این جغرافیا آغاز کند. فصل سوم به یکی از شگفت‌انگیزترین و اثرگذارترین تمدن‌های باستانی یعنی مصر می‌پردازد. در فصل چهارم سیر هنر در ایران زمین در هر دو مرحلۀ پیش‌تاریخی و تاریخی مورد بررسی قرار گرفته و مرحلۀ اسلامی در هنر ایرانی به فصل‌های دیگر موکول شده است. در فصل پنجم هنر شبه قارۀ هند از تمدن‌های درۀ سند تا ورود آریایی‌ها و شکل‌گیری مذاهب ودایی، بودایی و هندو مطرح شده است. این فصل به مطالب مختصری در مورد دوران اسلامی هند که شرح مفصݨݨّل آن در فصل دهم آمده نیز اشاره می‌کند. فصل ششم و هفتم به ترتیب به هنر چین و ژاپن پرداخته‌اند و فصل هشتم پیرامون تاریخ معماری اسلامی ایران است که وجوه مختلف آن چون گونه‌های ساختمانی و تزئینات و مکتب‌های معماری را بررسی می‌کند. در فصل نهم با عنوان «نگارگری اسلامی ایران» به تحولات هنر نقاشی در قالب کتاب‌آرایی و مرقعات پرداخته‌ایم و در نهایت با بررسی گرایش به نقاشی غربی در اواخر دورۀ صفوی و قاجاریه و ظهور تابلوهای رنگ و روغنی، به دوران مدرن ایران همراه با شیوه‌ها و رویکردهای نوین گام می‌گذاریم. در آخر، کتاب را با مبحث «هنر در قلمرو جهان اسلام» به پایان می‌بریم؛ فصلی که مطالعهٔ آن برای داوطلبان آزمون سراسری در مقطع کارشناسی توصیه نمی‌شود و بهتر است خواندن آن به مقاطع تحصیلات تکمیلی موکول شود.

Original price was: ۳۵۹,۰۰۰ تومان.Current price is: ۲۶۹,۲۵۰ تومان.

جزئیات کتاب

وزن 590 گرم
سال چاپ

1402

نوبت چاپ

اول

تعداد صفحه ها

432

جلد

نرم (شومیزی)

ناشر

کارنامه کتاب

قطع

خشتی

درباره‌ی نویسنده

احمد رستمعلی

احمد رستمعلی

گزیده تاریخ هنر مشرق زمین کتابی است که نه فقط به تاریخ هنر مشرق زمین می‌پردازد بلکه در دل آن ناگزیر به مطالبی هرچند اندک اشاره شده است که بیرون از این قلمرو قرار می‌گیرند. به طور مثال آنجا که سخن از آغاز هنر به میان می‌آید به تأسی از عموم کتاب‌های مرجع، مباحث با نخستین آثار هنری که قدمتشان به ادوار سنگ بازمی‌گردد و بعضاً در قسمت‌هایی از اروپا کشف شده‌اند شروع شده‌ است. یا در فصل آخر، هنر در جهان اسلام، سخن از اندلس که بخشی از اسپانیای امروز را در برمی‌گرفته مطرح شده است. با این حال بخش عمدۀ این کتاب وفادار به عنوانش به تحولات هنر در مرزهای مشرق زمین اعم از شرق نزدیک (ایران و بین‌النهرین) تا شرق دور (چین و ژاپن) و آسیای جنوب شرقی (هند) و آسیای صغیر (ترکیه) و شرق آفریقا (مصر) پرداخته است. سعی بر این بوده که مطالب هر فصل تا حد امکان مختصر و گزیده و در عین حال دقیق و روشن باشند و از منابعی گردآوری شوند که از سوی نهادهای آموزشی کشور معتبر و مورد تأیید هستند. آشنایان با حوزۀ تاریخ هنر می‌دانند که مواجهه با مطالب متناقض و متعارض در کتاب‌های مختلف امری عادی و اجتناب‌ناپذیر است و این گاهی نتیجۀ کم‌دقتی مؤلفان و پدیدآورندگان در خوانش متون و گاهی محصول اختلاف نظر در میان پژوهشگران است. کتاب فوق سعی کرده در مواردی که میان منابع مختلف و یا نظر پژوهندگان چنین ناسازگاری‌هایی وجود داشته تا حد امکان دلیل آن را بیابد و اگر عامل آن سهو و خطای یک مؤلف بوده آن را اصلاح و چنانچه در اثر اختلاف میان مراجع بوده هر دو یا چند نظر در آن موضوع را طرح کند.

کتاب مجموعاً در ده فصل مدوّن شده است و بیشتر بر تاریخ هنرهایی مثل نقاشی، مجسمه‌سازی و معماری تمرکز دارد، گرچه به اقتضای بحث به عرصه‌های دیگری نظیر ادبیات، صنایع دستی، موسیقی و … نیز گریزی زده شده است. فصل اول در مورد پیدایش هنر در ادوار پیش از تاریخ است که فاقد منابع مکتوب بوده‌اند. در فصل دوم با آغاز شکل‌گیری تمدن‌ها و ظهور تدریجی دوران تاریخی (عصر پیدایش نوشتار) همراه می‌شویم که گرچه در تعیین تقدݨّم و تأخر آن‌ها اختلاف نظرهایی وجود دارد اما به طور معمول بین‌النهرین (میان‌رودان) به عنوان خاستگاه اولین جوامع دارای نظام‌های نوشتاری پذیرفته شده و همین بهانه‌ای بود که این کتاب نیز بررسی تمدن‌های باستانی را از این جغرافیا آغاز کند. فصل سوم به یکی از شگفت‌انگیزترین و اثرگذارترین تمدن‌های باستانی یعنی مصر می‌پردازد. در فصل چهارم سیر هنر در ایران زمین در هر دو مرحلۀ پیش‌تاریخی و تاریخی مورد بررسی قرار گرفته و مرحلۀ اسلامی در هنر ایرانی به فصل‌های دیگر موکول شده است. در فصل پنجم هنر شبه قارۀ هند از تمدن‌های درۀ سند تا ورود آریایی‌ها و شکل‌گیری مذاهب ودایی، بودایی و هندو مطرح شده است. این فصل به مطالب مختصری در مورد دوران اسلامی هند که شرح مفصݨݨّل آن در فصل دهم آمده نیز اشاره می‌کند. فصل ششم و هفتم به ترتیب به هنر چین و ژاپن پرداخته‌اند و فصل هشتم پیرامون تاریخ معماری اسلامی ایران است که وجوه مختلف آن چون گونه‌های ساختمانی و تزئینات و مکتب‌های معماری را بررسی می‌کند. در فصل نهم با عنوان «نگارگری اسلامی ایران» به تحولات هنر نقاشی در قالب کتاب‌آرایی و مرقعات پرداخته‌ایم و در نهایت با بررسی گرایش به نقاشی غربی در اواخر دورۀ صفوی و قاجاریه و ظهور تابلوهای رنگ و روغنی، به دوران مدرن ایران همراه با شیوه‌ها و رویکردهای نوین گام می‌گذاریم. در آخر، کتاب را با مبحث «هنر در قلمرو جهان اسلام» به پایان می‌بریم؛ فصلی که مطالعهٔ آن برای داوطلبان آزمون سراسری در مقطع کارشناسی توصیه نمی‌شود و بهتر است خواندن آن به مقاطع تحصیلات تکمیلی موکول شود.

در پایان یادآور می‌شویم کتاب پیش‌رو جلد اول از مجموعه‌ای دو جلدی است، که دومین جلد آن با عنوان گزیدهٔ تاریخ هنر مغرب زمین در آینده‌ای نه چندان دور ارائه خواهد شد. جلد دوم معطوف است به تمدن‌های نخستین اروپا یعنی اژه ـــ یونان و اتروسک ـــ روم؛ هنر صدر مسیحیت از قرون اولیۀ میلادی تا بیزانس و قرون وسطی (قرن پنجم تا پانزدهم میلادی)؛ هنر رنسانس، باروک، روکوکو (قرن پانزدهم تا هجدهم میلادی)؛ و دگرگونی‌های هنری در قرن نوزدهم تا هنر مدرن و پست مدرن در قرن بیستم میلادی. همچنین هنر و فرهنگ اقوام بدوی مانند بومیان استرالیا و آفریقا و یا پیشاکلومبی‌های امریکا مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این فرهنگ‌ها، زیستی به سیاق آدمیان پیش از تاریخ دارند اما تا امروز در دنیای معاصر به دور از مدرنیته به حیات خود ادامه داده‌اند و بهترین دریچه برای نگریستن ما به اندیشه‌ها و سلایق مردمانی است که در پیش از تاریخ می‌زیستند.

دیدگاهها

  1. الیا

    سلام وقت بخیر.
    این کتاب فقط درسنامه هست یا تست هم داره؟
    امکانش هست از صفحات و فهرستش عکس بذارید؟

    • کارنامه‌کتاب

      درود
      این کتاب درسنامه می‌باشد. در اسرع وقت عکس از صفحات اضافه خواهد شد.

  2. ابوالفضل

    این کتاب متنش بر اساس کتب وزارتیه ؟ یعنی کاملا منطبق با وزارتی‌های سازمان سنجشه یا صرفا یک درسنامه آزاده؟

    • کارنامه‌کتاب

      این کتاب مطابق و مورد تایید نهادهای آموزشی می‌باشد.

  3. زهرا

    سلام. کتاب تاریخ هنر مغرب زمین کی منتشر میشه؟

    • کارنامه‌کتاب

      درود
      درحال حاضر مشخص نیست، اما به محض انتشار در سایت قرار خواهد گرفت.

  4. هادی

    سلام، تاریخ هنر مغرب زمین کی منتشر میشه ؟

    • karnameh ketab

      سلام
      تاریخ دقیق انتشار، مشخص نیست. به محض چاپ شدن در سایت انتشارات موجود خواهد شد. برای اطلاع دقیق‌تر می‌توانید با دفتر انتشارات تماس بگیرید.

  5. اکتای

    سلام ببخشید قضیه کتاب تاریخ هنر مغرب زمین چیه ؟ مگه هنر مشرق زمین درسنامش برای تست زنی کتاب های هنر جهان و ایران کامل نیست ؟ ممنون میشم توضیح بدین

    • karnameh ketab

      سلام
      کتاب تاریخ هنر مشرق زمین درسنامه است و تست ندارد. می‌توانید در صفحهٔ مربوط به این کتاب در سایت کارنامه‌کتاب در پایین تصویر روی جلد، صفحات اول کتاب از جمله فهرست آن را مشاهده نمایید.
      ممنون از پیام‌تان

دیدگاه شما درباره ی این کتاب یا بسته چیست؟

نوشتن دیدگاه‌تان به دیگران کمک می‌کند که انتخاب بهتری داشته باشند (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد) بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *